Instruccions per a la recollida d'orina 24 hores

La prova que li ha demanat el seu metge és molt important per a poder fer un bon diagnòstic. És fonamental que segueixi RIGOROSAMENT els punts assenyalats a continuació, ja que del contrari els seus resultats podríen no ser exactes.
  1. Es necessita un pot de boca ampla i gran capacitat (1.5-2 l) que podrà trobar a les farmàcies. És possible que amb un sol pot no en tingui prou. Si és el seu càs, n’haurà d’utilitzar dos.
  2. A l’hora que decideixi començar a fer la recollida, orinar i, aquesta orina NO RECOLLIR-LA (és orina formada abans del període de 24 hores i cal descartar-la, llençar-la). Recordi anotar l’hora en que s’ha fet en el pot buit.
  3. A partir d’ara, s’ha de guardar en el recipient TOTA l’orina que es faci fins que es compleixin EXACTAMENT les 24 hores des de l’hora anotada al pot el dia anterior. En aquest moment, recollirem l’ultima orina en el recipient.
  4. Portar el pot o pots al laboratori. En càs de demora, guardar-ho a la nevera.

Si té necessitat d’anar de ventre durant aquest temps, intenti orinar abans per a evitar que es perdi orina. És millor guardar l’orina a la nevera durant el dia de la recollida. Aconsellem triar un dia en que s’estigui a casa la major part del temps.

El laboratori té un horari per a la recepció d’aquestes mostres: de 8 a 12 del matí i de 4 a 7 de la tarda.